lördag 2 oktober 2010

En höjdardag med lek, bullfest och shopping!

 Imorse lämnade Tias mig och Saga för båtuppdragning i Verkskär med Pelle. Jag var inte överlycklig... för Saga hade somnat halv elva igår kväll och jag hade somnat efter tolv... 6.30 vaknade gullfia och var arg som ett bi och jag var trött så det snurrade...
Men vi fick en urmysig lördag ändå!
Klockan tio hängde vi på låset till H&M där vi köpte vantar och grejer åt Saga.
 Hon fick sedan på sig ett par fingervantar för första gången i sitt liv vilket hon tyckte var riktigt skoj! Hon skrattade när jag kämpade med att få ut hennes små fingrar så vantarna skulle sitta rätt. Sen klappade hon i händerna och tittade på dem. Glatt!
 Vi var nästan först i lekparken så vi kunde klättra på de lite farligare ställena där de stora barnen brukar vara. Och så fick Saga åka rutschkana och gunga förstås. Det kom snart allt mer folk och Saga sökte kontakt med en några år äldre tjej på ett gulligt sätt; Hon ställde sig mitt emot henne, tog hennes händer och log! Tjejen var go tillbaka men tröttnade när Saga sedan följde henne överallt...
 Saga blev lite varm, så rätt vad det var åkte vantarna av...
 ... liksom mössan. Busfia!!!
 Vi lekte lite till och nu var det fullt med barn i parken.
 När vi skulle gå hemåt var Saga nöjd.
 Hon fick russin i vagnen och vi tog en extra sväng runt Skytteholmsparken.
Sen hängde vi tvätt, åt upp pizzaresterna från igår kväll och så sövde jag Saga i vagnen innan vi for in till stan. Saga sov så länge att jag hann med allt jag skulle. Köpte mineralpuderfoundation på Cow och storhandlade handdukar, tvättlappar, madrassöverdrag, löpare och grejer på H&M Home samt köpte en långärmad tröja åt Saga och strumpbyxor åt mig på Åhléns City där vi sedan fikade.
 Jag hade ett helsike med att väcka Saga efter att hon sovit i över två timmar. Men när hon väl kvicknade till och såg alla fat med goda bakverk blev hon riktigt glad och utbrast "Mamamammmm" Vilket betyder "Nam!"
 Vår fikastund var riktigt rolig, då Saga åt bulle och drack festis med stor aptit. Hon var på ett strålande humör liksom jag... då att jag hämtat mig efter att jag vält hela vagnen med ett brak i samma veva som jag lyft ur Saga. Den blir ju så lätt baktung! Tur att det finns så mycket snälla medmänniskor som flyger fram och räddar situationen för en ibland!
 Efter fikat gick vi mot Kungsträdgårdens tunnelbanestation. Saga fick låna min iPhone en kortis, för att hon skulle se buisy ut i storstan.
 Väl på tunnelbanan ville Saga upp ur vagnen. Förstås.
 Och en liiiten stund fick hon sitta på sätet mitt emot mig. Sen ville hon springa runt vilket hon däremot inte fick. Precis som hon då började sprattla och skrika kom en pojke med föräldrar och satte sig mitt emot oss. Och DÅ blev hon lugn. Skönt!
 Så här roligt var det att komma hem igen.
 Och så här mysigt att hitta mammas nattlinne att tussa runt med!
Jag hade bestämt att vi skulle äta grekisk hämtmat idag, så vi gick till andra änden av gallerian bara för att upptäcka att restaurangen var stängd bara just idag!!! Osis. Det blev en lång promenad för mig med Saga på höften... då vi hamnade på Hot Wok Café och köpte nån bbq-wok istället. Saga fick tokfnatt där inne och sprang runt och stampade och skrattade medan vi väntade på maten. Expiditen blev nog bra förtjust! Och Saga gillade maten. Härligt!
Sen blev det badning, och ett nattningsförsök... Vid nio somnade saga på fårskinnsfällen och sin stora gosedjurshund bland sina övriga saker på vardagsrumsgolvet.
Jag har sett på Här är ditt liv med Marit Paulssen ochpå Robins, kul!
Och nu har jag riktigt dåligt samvete för mig själv att jag inte ligger och SOVER!!!
God Natt!

Inga kommentarer: