söndag 12 september 2010

En härlig lördag med Saga!

Så här söt var saga i morse när hon kom upp.
Dagisrutinerna har rört om i vårt familjeliv... för nu vaknar Saga klockan sju på morgonen! Och lägger vi över henne i vår säng börjar hon gråta i ren protest. Det är bara att gå upp alltså!
Och helst skall det lekas massor på en gång. Saga har ett strålande morgonhumör!
Pussel är en av favoritsysselsättningarna, även om de enklaste är alltför svåra för Saga i ännu. I ett av hennes pussel finns det en pusselbit i form av en boll, och den klarar hon att lägga. Ibland, när hon ens vågar försöka. Annars vill hon helst att jag lägger bitarna där de ska vara, trots mina muntra uppmaningar till henne att försöka.
Pusslet på bilden råmar, grymtar och kvackar om man lägger rätt djur på rätt plats. Finemang, om det inte vore för att pusslet levde sitt eget liv... Muuu... muuu... muuu... hörs då och då från vardagsrummet. Medan vi äter, lägger Saga eller har fruktstund i köket.
Fruktstund ja. Efter parklek, lunch, vila och lite stoj i vardagsrummet gjorde jag fruktsalladsmellis åt hela familjen. Apelsin, några jordgubbar samt vindruvor var det som fanns till hands, och det blev urgott. Saga visade sig vara galen i vindruvor!
Jag var på ett strålande humör. Det gjorde ingenting en dag som denna att Saga kastade sin vattenmugg på golvet. Det gör hon ju jämt!
Nej idag har jag bara varit toklycklig att få ha en lång dag med Saga hemma i Solna!
Tias har haft ont i magen stackarn. Vi hoppas på matförgiftning och att det är bättre imorgon så vi kan ta en sväng till IKEA och Barkarby Outlet. Stundvis har det varit ok med honom men han har legat nästan hela dan.
Saga sitter och läser en av sina absoluta favvoböcker, "Var bor Molly Mus?", där hon själv kan lyfta på flikarna. Här tittar hon in hos grisarna.
Tias försöker få på TV:n vilket inte är så lätt när något (någon) skymmer digitalboxen, hihi.
Och Saga surrar på. Hon pratar massor och härmas till tusen! Som igår när vi såg en väderprognos på TV och hon härmade metreologens handrörelser. Då skrattade vi gott!
PEK-ELVIS är en annan av Sagas favoritböcker. Den är riktig rolig för oss vuxna, då den innehåller en gammal mikrofon, en filmkamera, en Hollywood-stjärna och andra oväntade bilder. Även för en liten ettåring är den spännande eftersom den inte liknar någon annan bok i hennes samling. Den är verkligen gjord med glimten i ögat!
Första uppslaget är en klar favorit. Saga vet mycket väl var Elvis hår är, liksom ögonen, näsan och munnen. Och örat förstås. "Frisyr" står det vid bilden.
En annan favvobok är denna mjuka från Oscar & Ellen. Där finns massor av djur som man kan plocka ut ur hundkojor, lyfta över staket eller hitta bakom tygflikar i form av stenar eller trädgrenar.

Saga somnade halv nio i kväll. Helt okej tid. Men hon har vaknat flera gånger och varit jätteledsen. Nattskräck kanske då hon ena gången var svår att få kontakt med då hon bara grät och skrek i min famn. Hon vaknade först när jag drog upp hennes gamla slitna speldosekatt som spelar "Nu i ro slumra in...". Kan hända att Saga har ont i munnen, för vi har nämligen skymtat en ny tand på uppgång! En liten vit prick som skall bli den nionde i Sagas lilla  mun.

God natt önskar nu en lite sömnig men riktigt glad mamma!

Inga kommentarer: