torsdag 9 oktober 2008

Regnvått...

En ny dag. Ett nytt höstregn stänker mot rutorna. Träden utanför blir mer och mer eldröda. Jag lägger den heta vetekudden om mina axlar. Fryser men blir snart varm. Såg ett sorgligt samtal på TV nyss. Om att inte bli älskad av sin mamma. Vill gråta. Tänker på min mamma och all kärlek hon gett till oss. Jämt. Mer älskad kan man inte bli!!! Det är viktigt. Så oerhört viktigt!
Kvinnan på TV berättade om hur hon som liten kokade kaffe, klättrandes på stolar med hett vatten, gjorde smörgåsar och städade trappan. Allt för att bli älskad av sin mamma... som inte såg henne. Som kallade henne för sitt lilla missfall och lät henne veta att det bästa hade varit om hon inte alls blivit född.
... man blir mörkrädd...
Mina bilder tickar sakta upp på Crimsons sida och lägger sig snällt i portfoliemapparna som jag sedan sänder ut. Idag gör det inte så mycket. Jag kan gott sitta inne i värmen och då och då slänga ett öga på betonghusen utanför mitt kontorsfönster. Ledsna pelargoner på balkongerna. Våt asfalt.
Igår jobbade jag från ca 10 på morgonen till kl 23. Lite väl lång arbetsdag. -På en ledig dag. Imorgon har jag en banfotografering i Huddinge kl 11, och jobbar sedan på TV4 till kl 23. Så lite vila borde jag få unna mig idag... men bröllopsparen vill ha sina bilder.

2 kommentarer:

Mattias Johansson sa...

Den gamla vetekudden borde jag också plocka fram, jag har ju haft ont i nacken ända sedan fojo!
Jag brukar också älska hösten, men i år vill jag bara tillbaka till sommarens varma grillkvällar. Kanske för att det inte blev så värst många sådana i år.
Arbeta inte ihjäl dig Ida, vila.
(säger jag som inte vilar på typ två år)
Ha det gott!

Unknown sa...

Jag ska försöka att inte arbeta ihjäl mig... Det blir nog lugnare efter jul.
Hmmm... grillkvällar fick jag också för få av i sommar, men jag blir tokig om jag tänker på det. Bättre att kura ihop sig i soffan med en vetekudde om axlarna! Rekommenderas starkt!
Ha det gott du med!