torsdag 26 januari 2012

Ägglycka, Babywork och snötårtor



Igår fick vi ÄNTLIGEN det besked vi knappt vågat hoppas på; Saga tål nu ägg!!! Jag blev överlycklig där jag satt med Agnes i en lägenhet fylld av läskiga ångor efter att jag råkat smälta tre nappar till en brun nappsoppa på spisen.
Ångesten över nappsoppan byttes nu mot glädje över att Saga plötsligt får äta alla såser vi äter liksom cupcakes och riktiga pannkakor, tortellini och lasagne samt mina goda morotsbiffar!!!
Jag berättade det för henne vid påklädningen på dagis sedan och hon blev jätteglad. "Jag får äta ÄGG!!!" utbrast hon och vände sig till alla andra mammor i dagishallen. När vi kom hem fick hon en pepparkaka från Arbrå Ångbageri. Sådana fick hon ju inte äta i julas!


Idag gick jag och tränade för första gången sedan i våras. Baby Work hette passet och de små liven fick ligga bredvid sina flåsande mammor och titta. Agnes var nöjd mesta delen av tiden men lite irriterad i mitten. Jag kämpade som ett djur och kände nig mer ur form än någonsin..! Rent hemskt var det och redan nu har jag träningsvärk så jag knappt kan röra mig. Men det känns att jag behöver träna i allra högsta grad så jag ska gå dit igen. Och kämpa...


Saga har börjat bli svår att få med sig hem från dagis. Hon har så kul att hon vill stanna kvar. Idag när hon skulle dra med mig till rutschbanan fick jag muta henne med att vi skulle gå till parken! Vi går dit nästan varje dag efter dagis och Saga sjunger glatt "Gotti gotti pajken!" innan hon ser Siri och rusar till henne. Sen springer de och busar och skrattar som två små Michelin-gubbar.


Idag hade Siri och Lisbeth tagit med två små hinkar och två spadar. Så barnen gjorde snökakor och tårtor med pinne i. Saga blötte ner två par vantar och slängde av sig dem.


Sen blev det russindags! Jag hade liksom igår med mig systrarna Voltairs russinmix som är så väldans god. Så de mumsade båda två något väldigt innan de lekte vidare i snön.


Det enda jobbiga är sedan att få med mig Saga hemåt... Så det blev lite duster. Men när vi närmade oss gallerian blev lillgumman glad igen.



Hon såg uppgången till doktorn och pratade om när hon blev stucken i fingret och fick Pippi-plåster. Och att hon åkte rutchkana hos doktorn. Med Ankis. Hon pratar mycket om det. Och att doktorn skrivit att hon tål ägg. Idag berättade hon även att hon tappade Pippi-plåstret på bussen sen när hon och Ankis var ute och for.



Lilla underbara Saga som varit så snäll och go hela eftermiddagen när vi handlat och jag gjort en linsgryta som hon verkligen tyckte om. Vi har pratat massor medan Agnes sovit och sovit.


Tias var sen hem men vad gjorde det när vi roade oss med att kolla in häftiga Michael Jackson-videos på Youtube!!
När vi var på väg in i sovrummet hela gänget för att Saga skulle få sova kom pappan hem och fick ta över nattningen.
Agnes har för övrigt blivit värre i förkylningen igen. Det rinner om näsan och ögonen och hon hostar och har sig och blir täppt i sin lilla näsa. Inte skoj.
Nu sover de fantastiska små.
God Natt!

- Postat med min iPhone

Inga kommentarer: