onsdag 2 juni 2010

Saga lever loppan på Gärdet!

Idag har jag och Saga haft en härlig dag i solen. Tänk att sommaren rullade in med juni månad. Hoppas värmen håller i sig!Saga fick ha på sig sin finaste Bennetton-tunika för första gången. Söt och flickig blev hon i den och de gula capri-tightsen från moster (H&M). Hon var på ett strålande morgonhumör så snart hon lämnat spjälsängen för lite kel i vår stora säng. Väl ute i köket lektes det sedan något väldigt tills Saga förstod att jag höll på att göra i ordning hennes gröt. Då blir hon så hungrig och ivrig att hon ställer sig och drar mig i morgonrocken och hojtar. Ibland börjar hon till och med gråta för att jag är så långsam. Enligt henne.
Jag stressade mig svettig under förmiddagen för att komma iväg till syster i tid. Vi skulle luncha och världens bästa moster hjälpte även till med med att klippa Sagas hår för första gången (förutom då jag klippte av de ofrivilligt skapade dreadsen tidigare i år). Saga kammade sig själv så fint. Hon är van min stora svarta hårborste här hemma, och hennes egna lilla rosa. En kam har hon nog inte sett före denna stora dag.
Men så fin hon blev!
Vi åt på balkongen och gick en sväng så Saga somnade. Sedan drog vi till outleten där jag hoppats hitta sandaler åt Saga... vilket jag tyvärr inte lyckades med. Syster hittade i alla fall en blus.
Nästa stopp var Tessinparken. Jag och syrran hade köpt med oss varsin riktigt god apelsin-isglass som det var svårt att äta eftersom jag fick kuta efter vilda bebin hela tiden. Jo då, Saga skulle till den lilla fyramånaderspojken som låg på filten en bit bort. Och framför allt var hon intresserad av hans treåriga systers dockvagn med en nalle i. Den lilla tjejen tyckte inte alls om Sagas närmanden, så det slutade med att Saga jagade henne runt deras filt. Flickan nästan sprang medan Saga kröp för kung och fosterland. Fort gick det och den treåriga tjejen skrek i högan sky!
Jag fick fånga in henne och så blev det lite lek med moster innan innan vi skiljdes åt för dagen då hon skulle på dagis-samtal med Alvar.
Jag kände att Saga behövde både mellis och aktivitet, så vi gjorde Tessinparken... ordentligt.
Saga skitade ned sig ordentligt.
Det är roligt att se hur sanden strilar mellan fingrarna tycker vår lilla prinsessa..
Och så var det kul att gunga på denna mysko skapelse...
... och gå med den jättestora vagnen.
Slutligen gjorde hon som hon brukar göra med sin lära-gå-vagn hemma...
Klockan blev nästan fem innan jag med ett kex som lockbete lyckades sätta Saga i vagnen utan alltför mycket protester. Vi kom på fyrans buss och Saga höll låda.Bussen gick i snigelfart så jag hann upptäcka en mystisk skylt...
Saga upptäckte en hund.
"Vad säger vovven?" frågade jag henne varpå hon svarade "Bä bä". Jag försökte förklara att vovven säger "Vov vov!" men det hjälpte inte. Fem minuter senare frågade jag igen; "Vad säger vovven?" Saga tittade på mig med stora undrande ögon; "Bä?!"
Efter tjugo minuter hade vi bara kommit till Östra Station, så jag och Saga gick av bussen och traskade till Odenplan i hettan. Det tog sin tid så vi hade tur att Tias gjort mat när vi kom hem. God middag på balkongen och sen har Saga fått bada. Nu sover hon sött och jag ser fram emot att lägga mig jag med. Riktigt trött men nöjd med vår härliga solskensdag!

Inga kommentarer: