söndag 9 maj 2010

Missat ettårskalas och tunga nätter

Idag fyller Sagas lilla kompis Stella ett år.
GRATTIS STELLA!!!
Vi skulle ha gått dit med paket och fått tårta... om inte jag varit så skruttig.
Istället blev det en lugn dag i hemmets vrå med matfix, diskmaskinsplock, mera matfix, fikafix, leksaksplock, blöjbyten, handtvätt på mig och bebisen, korvsopning under Sagas matstol...
En helt okej söndag ändå, om inte jag varit så snorig och till och med stundvis febrig! Allra värst är ändå hostan. Den blir värre framåt natten. Igår lade vi oss vid halv ett... och jag hostade så fort jag andades in. Så jag kunde inte somna. Före två tog jag Cocilana, hemskans stark hostmedicin som ändå bara hjälpte i tio minuter... Vid halv tre tog jag Bisolvon... Och sen ännu mera nässprej.
Nässprejen var räddningen, för efter den kunde jag fokusera på att andas in med näsan vilket ju gick mycket bättre. Jag somnade vid tre.
Ikväll känner jag redan nu att jag har samma problem, så det blir en nässprejsrepris.
Värre är att Saga vägrar somna på nätterna numera! Den här kvällen somnade hon visserligen tio i åtta... Men halv nio vaknade hon av en mardröm, och nu är hon fortfarande uppe fastän klockan är halv tolv... Vi försökte lägga henne för en halvtimme sedan men hon skrek och skrek inne i sovrummet. Hon var så uppeldad att när vi efter en kvart gett upp sövningen och försökte lugnan henne var hon nästintill okontaktbar. Hon skrek maniskt och gav sig inte på ett bra tag.
Nu sitter jag i ett mörkt vardagsrum med en lugn och trött Saga i knät och undrar hur nätterna framöver kommer att se ut...

Inga kommentarer: