onsdag 21 mars 2012

Hostor, vällingmodem och lite kaos som vanligt...

 Liten Agnes. Här så trött att ögonen går i kors när hon fått sin napp och tussetrasa. Hon somnade rätt snabbt i förmiddags. På badrumsgolvet. Till ljudet av tvättmaskinen.
Inte undra på, då hon hostat hela natten och sedan efter gröt och amningsstund kaskadkräkts ned hela babysittern, hela sin pyjamas och stora delar av köksgolvet. Hon var nöjd och belåten när hon badades sov sedan i tre timmar medan jag duschade, hängde tvätt och röjde i köket. Jag hade ont i halsen och kände mig riktigt trött efter en jobbig natt. Jag visste att vi hade ett mission in till stan idag vilket kändes lagom kul. Agnes penicillin fanns bara på ett enda Apotek och det ligger mitt i innerstan där jag också skulle hämta ett nytt Telia-modem efter gårdagens incident då jag efter en toktrött eftermiddag och kväll själv med ledsen Agnes och en Sagis med tusen viljor och icke-viljor råkade välta en vällingflaska så det rann ner välling i vårt modem och TV:n slocknade..! -Liksom bredbandet och hemtelefonin. Telia Support hade aldrig hört något liknande. Som tur var är det livstids garanti på modemen.
Jag lade mig en halv timme trots allt. Behövde det innerligt men kunde inte somna.
Agnes fick NAN 1 (mjölkersättning) till lunch då jag inte vågade ge henne något annat. Vi blev sena in till stan och fick vänta på Apoteket. Modemen var slut på första Telia-affären men på den andra skulle de ha massor så jag halvsprang dit med vagnen. Det var dock så mycket folk där att jag var på väg att strunta i alltihop vid halv tre. Jag gick en bit men ringde sen till förskolan och fick dispens att hämta Saga lite senare.
 Jag blev en halvtimme sen. Puh!
 Vi gick till parken liksom Lisbeth och Siri... och massor med andra barn och familjer som ville njuta av VÅRVÄRMEN som åter gjorde entré denna dag. Härligt var det!!!
 Agnes hade gråtit i vagnen sedan T-Centralen men blev nöjd när hon fick komma upp. Jag fick amma henne också innan vi gick hem.
 Sen fick hon gröt efter att vi andra ätit. Babysitter-klädseln var förstås våt än till min förtret. Det blev matstolen i kväll alltså. Agnes kastade sig hit och dit och var både arg och ledsen under matningen... tills hon somnade mitt i kaoset!
Efter matkaoset kopplade jag och Tias in det nya modemet. Lite snyggare än det gamla men onödigt högt, då vi nu kommer att slå i det så fort vi öppnar skåpdörren..! Och det har fortfarande en värdelös placering i hemmet då uttaget sitter precis vid mikron och vattenkranen. Hmmm.....
Så här fint såg det ut när solen gick er utanför vårt smutsiga fönster.
Agnes hosta är hiskelig så nu får hon sova i sittdelen på vagnen. Hoppas hon kan sova i natt. Och jag med...
God Natt!

Inga kommentarer: