torsdag 19 april 2012

Mot NORRLAND

Norrlandsåget rusar fram genom skiftande landskap. Jag myser med en pappmugg chaite citron och lite Toblerone medan jag räknar rådjur på åkrarna och gläds åt att vi äntligen är på väg.
Två säten framför mig sitter Elin med en trött liten Agnes. Hon brukar somna såhär dags, så hon sover nog snart.


Ibland känns det som en självklarhet att vi beta MÅSTE flytta norrut. Vi kan ju bara inte bo i skitiga besvärliga Stockholm!!
Jag höll på att bli galen när jag släpade mig runt bland fungerande och icke-fungerande hissar på T-Centralen. Med vagn, väskor och värsta bilbarnstolen i ena handen. Gaaah!! Dessutom kan man bli galen på alla stressade Stockholmare som tycker det är legimitimt att tränga sig före barnvagnar. Alltid. Som att vi mammor skulle ha all tid i världen och alltid vilja såsa oss fram. -Knappast!!!


Skönt att vi snart träffade på syrran och hittade vårt tåg. Ett tåg med biovagn och värsta puben på.


Jag åt viltfärsbiffar, Agnes fick en stor flaska välling och så fikade vi systrar medan restaurangvagnen fylldes på med gubbar som drack Sarek-öl. Lite trångt och ont om platser var det, men himla trevligt.


Vi har utspridda platser i samma vagn vilket är lite synd. Men jag myser ändå. Och när jag hämtade påtår kändes restaurangvagnen som en kvarterskrog med uppsluppen stämning. Folk snackar åt höger och vänster. Känns som Norrland helt enkelt.
Klockan ett i morgon når tåget Narvik. Häftigt!! Det var alltför länge sedan jag var i norra Norrland. Längtar lite...
Vi är snart i Trönö men ska i alla fall en bit vidare norrut i morgon då jag, syrran, mamma och Agnes ska på nostalgitripp till Sundsvall.


Nu har vi krånglat oss av tåget i Söderhamn.


Christer har hämtat oss och vi rullar mot Trönö.


- Postat med min iPhone

Inga kommentarer: