söndag 6 februari 2011

Vårljuset och mojmoj

 Äntligen börjar ljuset komma tillbaka. Hemmet lyses upp och blir vackrare... förutom fönstren som ser skitigare ut än någonsin.
Viss inredning står sig dock bra, som den här underbara ljusstaken jag köpte på antik- och samlarmässa i Söderhamn när Saga var några månader gammal.
 Saga och jag lekte bort lördagen, gick en långpromenad och åt pillepi (äpple) medan pappa var på loppisrunda med en kompis.
 Självklart kom han hem med några fina ljusstakar, en slags heminredningsdetalj som vi tycks ha dille på. Vi har redan för många men kan inte låta bli att köpa fler, och det här är ju en riktig klassiker. 30 för den stora och tio för de små, skynda på skynda på för nu ska karusellen gå!
 Billigt till tusen, och uppskattat av lilltjejen som kastade runt med småljusstakarna så vi fick ta dem ifrån henne efter en stund. Fatet i förgrunden är Rörstrand och kostade tio kronor det med. Fint är det även om man inte ser det på bilden.
 Sen kom äntligen mojmoj. Jag hade berättat redan morgonen innan att mormor skulle komma, och Saga har tjatat och tjatat. En halvtimme innan mormor anlände tittade Saga på mig med stora ögon och sa "Nej mojmoj". Hon skakade på huvudet och antog att mormor inte skulle dyka upp trots allt.
Men klockan fyra kom hon. Med morfar som bonus!!
Saga visade sin nya klänning och sina skor, lite blyg men ganska katig. Sen var det full fart. På bilden läser de Pek-Elvis, en riktig favvobok!!
Mamma och Christer stannade och kollade på Melodifestivalen sedan mamma nattat Saga. Härligt!!!
En toppenlördag blev det alltså.
Söndagen har blivit mer flummig... Vi vill börja fixa med garderobsflytt och grejer inför kommande lägenhetsrenovering men har lite svårt att veta var vi ska börja... och hur vi vill ha det med allting.
Imorgon blir det i alla fall skoj, för då kommer mormor IGEN! Jag tar en mammadag med Saga och så ska vi mysa, tre generationer.

;-)

Inga kommentarer: