tisdag 5 oktober 2010

Jobbstress och tankar om förskolan...

Jag passar på att skriva lite när datorn renderar och exporterar ut filmer. Det är som bekant den tid som finns för blogning på veckorna, förutom under tunnelbaneåkandet.
Den här veckan har gjort en rivstart med hårt jobb i högt tempo då jag måste bli klar med H&Ms Lookbooks för våren och sommaren 2011. De ska levereras nu strax och finfixas efter att H&M sagt sitt. Medan jag väntar på kritik skall jag börja klippa State of Style, Milano-programmet. Och snart skall det första projektet jag jobbade med här på Barracuda slutföras. Fullt ös alltså.
Och mitt i detta var det föräldramöte på Sagas förskola igår kväll. Jag gillar verkligen hennes fröknar och stämningen på förskolan. Men några grejer reagerade jag över.
-Det finns inga pengar alls avsedda för kultur, teater eller dylikt. Tråkigt! Och då personalen av förklarliga skäl inte får be föräldrarna om pengar blir det extra svårt för dem att göra roliga saker med barnen.
-Det blir ingen gruppfotografering och inga enskilda bilder på barnen nu längre. Det gäller i hela Solna och anledningen är att det kan finnas barn med skyddad identitet i klasserna och att de barnen inte ska behöva uteslutas ur något. Förståligt men ändå tråkigt. Det är ju ett tidsdokument och kan betyda mycket för Saga!
-Det tredje är funderingarna på vilka traditioner förskolan ska ta upp. Förra året firade de jul och påsk men de gick inte alls in på varför högtiderna firas, allt för att inte störa andra kulturer. Ett konstigt tankesätt tycker jag. Ptata om julen och vidga barnens vyer istället, fira andra kulturers högtider och lär av varandra! Det är ju bara roligt för barnen!!! Luciatåg är ju nästan det jag tyckt känns roligast och som den största grejen med att min lilla tjej börjat på dagis!
Det är en underlig tid vi lever i. Varför inte ta in mer av det som finns runtomkring oss istället för att stryka det som alltid varit viktigt förr?
Leve ett mångkulturellt Sverige med trygga och glada barn!!!
Nu är filmerna färdigexporterade så jag skall återgå till jobbet.
Kram på er!

- Bloginlägg från mobilen ;-)

Inga kommentarer: