torsdag 16 februari 2012

Plötsligt händer det!

Nu har det hänt stora saker.
Jag har nämnt mina sömnlösa nätter... och kan börja med att deklarera för hur de har sett ut.
När Agnes var nyfödd vaknade hon varje eller varannan timme för att ammas. Jag var därmed som ett vrak, nyförlöst, värkande och dyngtrött. Men sedan har det förstås blivit bättre. En period somnade hon vid midnatt och sov 3-4 timmar först innan hon resterande stund vaknade varje eller varannan timme. Sen började hon ha två 3-4-timmarspass från när hon somnat vid tiotiden på kvällen. Skönt!
-MEN efter fyra månade kommer visst nån tillväxtperiod. Och den har visat sig genom att Agnes somnat vid tio-elva på kvällen, vaknat och velat äta klockan ett, sedan vid 3-4... då hon också varit pigg och haft svårt att somna om, legat och pratat samt spottat ut nappen samt vissa nätter behövt ny blöja och näsdroppar. Envisa förkylning!!! Nästa vaknande har skett klockan fem, och då har hon gärna legat och pratat ljudligt eller småknorrat och nappvägrat i en till två timmar. Min väckning sätter igång 7.10. Gäääsp!!!
Då jag tyckt att grötmatning nummer två känts alt för jobbig, när jag matat Agnes helt själv där hon satt i sin matstol som en arg ostkrok, sugandes på fingrar och haklapp med gröt ända ner på strumporna... har jag desperat undrat vad annat jag kan göra för att få henne att sova. Jag har frågat om råd på Facebook och fått alla möjliga tips. Och mjölkersättning har jag ju funderat på förut... så när jag träffade en granne (!) i hissen och han berättade att NAN 2 kan ges från fyra månader och är jättebra, och att hans tjej inte ammat mer än två veckor, då blev det enkelt att i alla fall testa det.
Och det FUNKADE!!!!! Jag köpte en liiiten nappflaska, kokade den och värmde lite mjölkersättning. Agnes smakade nyfiket på den lilla Esska-nappen, grinade lite illa men ville ha mer. Och efter en stund sög hon på den riktigt tills vätskan tog slut! Hon ville ha mer och jag värmde så hon fick en halv flaska till. En kort amning en halvtimme senare och sedan sov hon från före elva till 7.20!!!
Jag däremot hade vaknat stup i ett och undrat om inte Agnes skulle bli hungrig snart. Så jag var trött men sprudlande när jag studsade upp ur sängen tio över sju och skrev ett HURRAAA!!! på Facebook.
Vid ett-tiden idag testade vi igen...
... och mjölkersättningen gjorde succé även denna gång!!

Nu hoppas vi bara att det kommer att fortsätta funka.
Ett litet bekymmer har vi just i denna stund då Agnes somnade redan strax efter åtta i sin babysitter... utan att ha fått sin ersättning. Jag har tänkt att jag matar henne om hon vaknar... och så hoppas vi hon somnar igen då och inte kör en vaken natt!!
;-)
 Här får ni se sötsystrarna en gång. Mycket kramar har det varit i kväll och igår kväll badade de tillsammans för första gången till Sagas förtjusning.
Men lite gnabb har det redan varit, och den ena är ju som ni förstår i underläge. Det är inte lätt...

God Natt!

Inga kommentarer: